De interes

Balneomap, Harta apelor minerale-Covasna

Balneomap harta digitală a apelor minerale și termale ale României. Balneomap este o platformă prin care oamenii pot afla despre leacurile naturale care ajută sănătatea fizică și psihică.

Orasul Covasna se numara printre acele destinatii turistice cunoscute foarte bine de catre cei care merg la tratamente balneo, in special cei trecuti de a doua varsta.

Covasna este in primul rand o statiune balneoclimaterica ce dispune de o varietate de surse de ape minerale, de numeroase mofete (emanatii de CO2) si de un cadru natural pitoresc, ideal pentru un sejur de relaxare si refacere. Situata in centrul tarii, la o ora distanta de Brasov si la 3,5 ore de Bucuresti, aceasta statiune balneo este foarte accesibila pentru multi romani, fiind destul de usor de ajuns aici din Moldova, Muntenia si, evident, Transilvania.

Indicaţii terapeutice

Hipertensiune arterială gradul I şi II, sechele în urma accidentelor vasculare cerebrale Sechele post- infarct miocardic acut Insuficienţă mitrală şi aortică compensată, Valvulopatii, Flebite superficiale şi profunde Boală varicoasă Arteriopatii periferice Afecţiuni metabolice: diabet zaharat Nevroze Afecţiuni ginecologice Disfuncţii erectile VenopatiiApe minerale carbogazoase, bicarbonatate, sodice, clorurate, hiper si hipotone Apa minerala carbogazoasa bicarbonatată, sodica, calcica, hipotonă Ape minerale oligominerale, carbogazoase, feruginoase Mofetele cu emanații de gaze ușor radioactive

Sursa: Iubesc Transilvania