Portalul municipiului Târnăveni

RecentStirea zileiStiri locale

Balta care ne poate îmbogăți. Primăria a depus un Plan Urbanistic pentru Râioasa

Municipiul Tarnaveni anunta în 25 iunie depunerea la APM Mures a primei versiuni a Planului Urbanistic Zonal pentru “Intocmire PUZ-Amenajare zona lacului Alunei, introducerea in intravilan, lotizare, amenajare drum de acces”.

Lacul Aluna, sau Raioasa, cum ii spun localnicii, are 500 de metri patrati si se ascunde printre dealurile care inconjoara orasul Tarnaveni, lângă un drum care duce spre satul Delenii. E adanc de un metru, iar analizele oamenilor de stiinta din Cluj au stabilit ca apa si namolul de aici contin saruri minerale cu proprietati curative. Potrivit Institutului de Cercetari Biologice din Cluj Napoca, testele au aratat ca balta are proprietati curative precum apa termala din Bazna sau lacul rosu din Sovata.

Municipiul Tarnaveni anunta publicul interesat asupra depunerii la APM Mures a primei versiuni a Planului Urbanistic Zonal, care creeaza cadrul pentru „Intocmire PUZ- Amenajare zona lacului „Alunei”, introducere in intravilan, lotizare, amenajare drum de acces”, pe amplasamentul din loc. Tarnaveni, extravilan, jud. Mures, in vederea obtinerii Avizului de mediu. Informatii privind potentialul impact asupra mediului al planului propus pot fi consultate la APM Mures-str. Podeni, nr. 10, loc. Targu Mures, in zilele de luni intre orele 9-12, pana la data de 11.07.2024. Sugestii/observatii pot fi depuse prin posta la adresa: APM Mures, loc. Targu Mures, str. Podeni, nr. 10, jud. Mures sau la adresa de e-mail office@apmms.anpm.ro.”