BANI PENTRU BISERICI. VEZI CE SUME PRIMEŞTE FIECARE

În bugetul local al municipiului Târnăveni pe anul 2015 a fost prevăzută şi aprobată suma de 100.000 lei pentru continuarea lucrărilor de construcţii şi reparaţii ale lăcaşurilor de cult din municipiu.

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa ordinară din data de 28 mai, un proiect de hotărâre privind aprobarea alocării sumelor aprobate în bugetul local al municipiului Târnăveni pe anul 2015 cultelor religioase din municipiul Târnăveni.

Banii vor fi folosiţi pentru continuarea construirii şi reparării lăcaşurilor de cult.

Sumele au fost repartizate astfel: pentru Biserica ortodoxă vor fi direcţionaţi, în total, 70.000 lei. Dintre aceştia, vor ajunge la Parohia Ortodoxă nr. 5, 40.000 lei, iar la Parohia Ortodoxă nr. 6, 30.000 lei.

Pentru Biserica Greco Catolică Târnăveni au fost repartizaţi, în total, 10.000 lei, câte 2.500 de lei pentru fiecare din cele patru parohii existente în oraş.

Pentru Biserica Romano Catolică, suma de 3.500 lei, iar pentru Biserica Baptistă, 5.000 lei.

Din suma aprobată, aceasta reprezintă prima tranşă, următorii bani urmând să fie repartizaţi în cursul anului în funcţie de solicitările depuse de unităţile de cult care nu au depus solicitări în prima etapă.