BĂRBAȚI DIN MEDIAȘ, ACUZAȚI DE PROXENETISM. RACOLAU TINERE DIN JUDEȚUL MUREȘ

Opt bărbaţi, acuzaţi de proxenetism, au fost reţinuţi, în noaptea de 8 spre 9 mai, de oamenii legii din Sibiu, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă de către instanţele de judecată.

Potrivit unui comunicat emis de cei de la Inspectoratul de Polițe al Județului Sibiu și citat de voceatransilvaniei.ro, eei opt sunt acuzaţi că au plasat tinere în mai multe state europene, unde acestea erau obligate să se prostitueze.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2009, membrii grupări s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca scop săvârşirea de fapte de exploatare prin obligare la practicarea prostituţiei, de înlesnirea practicării prostituţiei, de obţinerea de beneficii materiale de pe urma practicării prostituţiei.

Tinerele aveau o situaţie materială precară şi erau racolate cu preponderenţă, din localităţile rurale de pe raza judeţelor Sibiu, Alba şi Mureş, pe care le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând bani din aceste activităţi.

Pe numele celor opt bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 28 şi 46 de ani, domiciliaţi în municipiul Mediaş, Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursă: www.voceatransilvaniei.ro