BĂUT, S-A RĂSTURNAT CU MOTOCICLETA ÎN ŞANŢ

Un tânăr de 19 ani din Târnăveni a fost implicat într-un accident rutier petrecut în localitatea Silea din Alba, luni după-masa. S-a răsturnat cu o motocicletă în şanţ, în timp ce conducea fără permis şi sub influenţa alcoolului. Pe numele său a fost deschis dosar penal.
Poliţiştii au constatat că S.A.D. (19 ani), din Târnăveni, judeţul Mureş, în timp ce conducea o motocicletă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul aspra vehiculului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a drumului.
În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare.
Acesta nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar motocicleta condusă de acesta nu este înmatriculată în circulaţie. În plus, în urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei.
Faţă de S.A.D. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

alba24.ro