Baza militară de la Câmpia Turzii se extinde

La Câmpia Turzii există o bază aeriană care funcţionează ca punct central al exerciţiilor aeriene din cadrul NATO. Baza ar putea deveni, odată cu această dezvoltare, un nod strategic pentru operaţiunile forţelor aeriene ale armatei americane în sud-estul Europei.

Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi – în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni complementare – care să permită funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente, în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, pentru Forţele Aeriene Române şi partenerii stra­tegici. Proiectul ar urma să fie gata în 2024.

La Câmpia Turzii există o bază aeriană care funcţionează ca punct central al exerciţiilor aeriene din cadrul NATO. Baza ar putea deveni, odată cu această dezvoltare, un nod strategic pentru operaţiunile forţelor aeriene ale armatei americane în sud-estul Europei. Baza a fost fondată pe 1 iunie 2002, în urma unui program de reorganizare a Armatei Române şi a devenit una dintre cele mai bune ale Forţelor Aeriene.

ZF.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.