Bazinul acoperit de înot din Blaj ar putea fi deschis în 14 februarie

Noul bazin acoperit de înot din Blaj va fi deschis, cel mai probabil, în 14 februarie, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar. Bazinul a fost construit în zona Bazei de Agrement, investiția fiind de aproximativ un milion de euro.

„Am sperat că îi vom da drumul de Sărbători, însă din cauza probelor și a micilor probleme, nu foarte importante, care au trebuit rezolvate și până la obținerea autorizației de funcționare, nu am putut să-l deschidem publicului. La ora actuală, împreună cu constructorul și cu Direcția de Sănătate Publică Alba, am stabilit ca data pentru deschiderea bazinului să fie 14 februarie. Sper să nu apară alte probleme, probele s-au făcut de câteva zile, nu mai există absolut nici o problemă, toate lucrurile funcționează foarte bine și chiar pot să mă declar mulțumit de lucrarea care s-a făcut”, a declarat primarul, pentru Radio Blaj.

Bazinul acoperit de înot are lungimea de 25 m şi lăţimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adâncimea apei fiind variabilă, de la 1,20 m până la 1,80 m în zona de block starturi şi este prevăzut cu suprafeţe de încălzire şi plajă, cele mai largi fiind în zona de start. Bazinul va avea facilităţi complete: vestiare, grupuri sanitare, duşuri, saune, staţie de tratare şi pompare apă, centrală termică, staţie filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii, o parcare cu 14 locuri, iluminat exterior. Atât accesul pietonal, cât şi cel auto se va face din strada Iuliu Maniu.

Bazinul nu se adresează activităţilor competiţionale, suprafeţele lui fiind dimensionate, atât pentru zona de înot, cât şi pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional. Suprafeţele de gardă ale bazinului şi dimensionarea vestiarelor au ţinut cont de aceste recomandări, încercând, în acelaşi timp, să ofere o suprafaţă cât mai condensată a construcţiei, se mai arată în proiectul tehnic al investiţiei.

Investiţia, în valoare de aproximativ un milion de euro, face parte din programul „Blaj 2016-2020” al administraţiei publice locale, care şi-a propus construirea unui bazin acoperit de înot, astfel încât părinţii să nu-şi mai ducă copiii la lecţii de înot în alte localităţi.

Autoritățile locale intenționează să angajeze doi profesori de sport cu specializarea înot, bazinul fiind destinat, în principal, activităţilor şcolare. El va fi deschis însă și tuturor amatorilor de înot, care se vor putea bucura de facilităţile bazinului contra unei taxe de intrare sau abonament. Taxa de acces la bazin va fi, pentru adulți, de 20 lei/oră, iar pentru copiii sub 14 ani aceasta va fi 10 lei/oră. Un abonament lunar va costa 150 lei pentru adulți și 75 lei pentru copiii sub 14 ani.

Alba 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.