De interes

Beneficiile planificării mesei partea I

Există numeroase beneficii ale planificării mesei care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și să reduceți stresul preparării mesei. Aspectul practic al pregătirii mesei de la a ști ce să gătești, a economisi bani, a reduce risipa alimentară și nu numai.
 1. Economie de timp
  Planificarea meselor pentru o săptămână vă poate ajuta să vă gestionați mai bine timpul. Petrecem mult timp hotărâm ce să mâncăm, cumpărăm alimente, gătim și apoi facem curățenie după cină. Prin planificarea din timp și organizarea meselor, înseamnă că nu mai faceți escapade de ultim moment la supermarket și reduceți cheltuielile. Planificarea meselor este importantă pentru că te ajută să economisești timp, chiar o vei observa în prima săptămână de planificare a meselor.
 2. Controlul porțiunilor
  Dacă obiectivele tale sunt bazate pe pierderea în greutate, pregătirea în avans vă poate ajuta să vă gestionați dimensiunea porțiilor, ceea ce înseamnă că veți fi mai puțin probabil să mâncați în exces.
 3. Reduci risipa alimentară
  Planificarea meselor joacă un rol important în a vă ajuta să reduceți food waste. Reducerea risipei alimentare este importantă pentru un impact general pozitiv, dar și pentru că are un impact direct asupra situației financiare. Risipa alimentară provoacă un impact mare asupra mediului nostru, iar risipa alimentară menajeră contribuie la această problemă. Bineînțeles că nu vrem să aruncăm mâncarea, dar de cele mai multe ori o facem din lipsă de planificare. Planificarea meselor te ajută să fii mai eficient în a decide cantitățile de mese pe care tu și familia ta le vei consuma, iar acest lucru te împiedică să arunci mâncarea. Planificarea meselor este o modalitate excelentă de a reduce risipa de alimente și de a economisi la facturile de alimente, ajutând în același timp mediul.
 4. Planificarea meselor este asociată cu varietatea de alimente
  Nu putem subestima cât de importantă este planificarea mesei în introducerea unei game mai largi de mese sănătoase în meniul nostru, o gamă de mese sănătoase este necesară pentru o dietă echilibrată. Vă puteți bucura de beneficiile unei diete echilibrate adăugând varietate de alimente în planul dumneavoastră alimentar. Veți găsi că este simplu și ușor de făcut odată ce creați o listă largă de mâncăruri sănătoase și echilibrate preferate pe care vă puteți baza.
 5. Reduce stresul de a găti în ultimul moment
  Este timpul să gătești și nu știi ce să pregătești sau, cel mai rău, nu ai ingredientele necesare în cămară sau frigider, dar trebuie să pui cina pe masă în următoarea oră. Te simți frustrat și stresat. Indiferent dacă trebuie să gătești pentru familia ta sau doar pentru tine, gătitul, atunci când nu ești pregătit, poate fi stresant. De aceea, planificarea mesei este abordarea preferată pentru multe persoane care doresc să aibă lucrurile organizate și să scape de stresul care vine de la a nu fi pregătit.
  Dacă vă organizați mesele din timp, puteți reduce temuta întrebare „ce mâncăm de cină?”. Știm că planificarea cinei poate fi un stres inutil, mai ales în nopțile săptămânii când trebuie să alergi acasă de la servici, sala sau antrenamentele copilului și să încerci să obții o masă sănătoasă și hrănitoare. Daca ai o masa sănătoasă pre-organizata, tot ce rămâne la sfârșitul unei zile lungi este sa incalzesti si sa mananci.
 6. Vă ajută să împărțiți volumul de muncă
  Planificarea mesei este importantă pentru că te ajută să împarți volumul de muncă, faptul că îți planifici singur mesele, nu înseamnă că alte persoane nu te pot ajuta cu activități precum cumpărăturile, pregătirea mesei sau gătitul. Planificarea mesei facilitează împărțirea acestor sarcini, ceea ce aveți nevoie este să creați un plan și să-l împărtășiți cu oricine vă poate ajuta. De exemplu, ca parte a planului de masă săptămânal, veți crea o listă de alimente pe care o puteți înmâna unui membru al familiei pentru a vă ajuta la achiziționarea cumpărăturilor. Un alt exemplu este că poți cere ajutor dacă dintr-un motiv nu poți găti o masă în timpul săptămânii. Atâta timp cât toată lumea știe ce mâncare trebuie gătită și ingredientele sunt disponibile, va fi mai ușor să împărțiți sarcina.
   Articolul are doar scop informativ și nu este destinat a fi utilizat ca diagnostic medical. Informațiile din acest articol nu sunt menite să trateze, diagnosticheze sau sa vindece afecțiuni sau boli. Este destinat numai în scopuri generale de sănătate și bunăstare.
  Dacă aveți întrebări, doriti să vă programați la o consultație vă rugăm să ne contactați prin e-mail: contact@carminastroia.ro, telefonic 0749227579 sau prin formularul de contact disponibil pe site.
  Dacă ești hotărât/ă să obțineți ajutor cu privire la sănătatea ta, contactați-ne astăzi pentru a programa o evaluare nutritionala.
  Sănătatea ta este la un click distantă! Descoperă-ți povestea din ADN-ul tău!

Sursa: CarminaStroia.ro