Bilanțul furtunii de ieri în județ. La Târnăveni un copac căzut lângă Primărie

O furtună violentă care a lovit județul Mureş, joi seara, a doborât zeci de arbori, a inundat mai multe străzi, dislocând canalele de scurgere a apei şi a lăsat mai multe localități fără curent electric.

Potrivit consilierul primarului din Târgu Mureş Claudiu Maior, rafalele puternice de vânt au doborât un sens giratoriu provizoriu, un chioşc de ziare şi numeroase bannere.

În urma evenimentelor produse în seara zilei de 27 iunie cauzate de ploi abundente și vânt puternic, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat pentru această dimineață ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost analizate pagubele produse de vântul puternic, măsurile care s-au luat imediat precum și cele care vor fi luate în orele următoare pentru remedierea defecțiunilor.

Cele mai multe intervenții au fost în Târgu Mureș, 17, unde mai mulți arbori și stâlpi s-au prăbușit. Au fost avariate 5 autovehicule și un chioșc de ziare.

În Reghin au fost 5 intervenții, cele mai serioase pagube fiind produse la două blocuri de locuințe, ale căror acoperișuri au fost decopertate de vânt.

Au mai fost intervenții în Sighișoara, Luduș, Târnăveni, Lunca, Pănet, Sovata, Cristești, Sângeorgiu de Mureș, Hodac, Măgherani, Chețani, Livezeni, Vânători, Șăușa, Sânmărghita, Berghia, Pripoare, Cipăieni, Breaza, Idicel Sat, Osoi, Deleni, Idicel Pădure, Gurghiu, Sântioana și Fântânele.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost afectați 25.000 de consumatori din 12 localități, iar la o oră după terminarea furtunii, datorită intervenției echipelor de la Electrica, numărul acestora s-a înjumătățit. Au fost afectate 17 linii de medie tensiune.

            La ora 8 mai erau debranșați aproximativ 1.900 de consumatori, iar pe teren acționează 12 echipe ale Electrica, în colaborare cu echipe ale ISU ”Horea” Mureș.

Prefectul le-a atras atenția membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să abordeze situația cu maximă responsabilitate și să acționeze rapid, printr-o bună colaborare cu instituțiile cu atribuții în domeniu.

La Târgu Mureș au căzut copaci pe străzile Bega, Budiul Mic, Sudului, Aleea Hațeg, 1 Decembrie, Rodniciei, Gheorghe Doja, Petru Dobra, Nagy Pal, Pomicultorilor și Busuiocului. De asemenea s-a intervenit pe strada Recoltei unde un stâlp a căzut pe carosabil.

La Reghin două blocuri au fost decopertate pe strada Rodnei, o bucată de acoperiș a căzut în cartierul Libertății iar pompierii au intervenit în față la Primărie unde au căzut doi copaci și pe străzile Trandafirilor și Mihai Viteazu unde au căzut crengi pe cablurile electrice.

La Luduș au fost probleme cu cablurile electrice afectate de copaci pe străzile Principală și Ațintiș iar în aceeași perioadă s-a produs și un accident rutier cu trei victime din care una încarcerată pe strada Principală din Luduș.

La Târnăveni ISU a intervenit la Primărie unde a căzut un copac și de asemenea spre Cerghid.

La Sovata au căzut doi stâlpi de electricitate pe carosabil în zona Turnul de Vedere și copaci pe strada Izvorului și Câmpul Mic.

ISU Mureș a mai intervenit joi seara pentru înlăturarea efectelor inundațiilor dar și a copacilor sau stâlpilor căzuți la Lunca, Pănet, Cristești, Sângeorgiu de Mureș, Hodac, Măgherani și Chețani.

Administraţia Naţională de Meteorologie a instituit joi seara o avertizare cod roşu de vijelii şi grindină pentru mai multe localităţi din judeţul Mureş.

Surse: AGERPRES si ISU Mures

Foto: Esti din Targu Mures daca…

strada Bega

Dealul Bandului
La Reghin
Accident la intrarea în Luduș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.