Blajul construieşte un nou pod pietonal peste Târnava Mare, lângă cel vechi+

Administrația locală din Municipiul Blaj anunță că până la sfârșitul anului în curs, lucrările la puntea pietonală de pe râul Târnava Mare vor fi finalizate în proporție de aproximativ 65%.

Deși termenul de execuție este aprilie 2020, constructorul afirmă că, în ritmul actual de lucru, noua punte ar putea fi dată în folosință până la finalul anului viitor. În acest an, va fi finalizată construcția pilonilor și va fi montată structura metalică, urmând ca în 2019 să se efectueze și celelalte lucrări prevăzute.
Noua punte pietonală, ce va fi amplasată în vecinătatea actualei pasarele, la o distanţă de 9 m în amonte, va fi fixă şi va fi construită pe piloni de beton. Lungimea pasarelei va fi de 122,20 m, iar lăţimea totală va fi de 2,75 m. Lăţimea este compusă din zonă de circulaţie, de 2,25 m, plus două grinzi de parapet, de câte 25 cm fiecare. Suprafaţa punţii va fi compusă din beton armat, pe cele două laturi ale sale urmând a fi montaţi parapeţi de protecţie. Accesul pe ambele capete se va face pe scări pietonale, care vor fi prevăzute şi cu rampe, astfel încât pe puntea pietonală să poată circula atât persoanele cu dizabilităţi, cât şi cei care au copii mici.
Construirea unei punţi pietonale peste Târnava Mare, care va deservi aproximativ 6.000 locuitori, este un obiectiv care face parte din proiectul „Blaj 2016-2020”, derulat de administraţia publică blăjeană. Lucrările sunt finanţate din bugetul local al municipiului Blaj, costurile totale fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei (fără TVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.