Blajul rămâne în carantină

Orașele Alba Iulia, Blaj și comuna Ciugud rămân în carantină pentru încă șapte zile. Măsura a fost luată în noaptea de luni spre marți, după ce INSP a precizat faptul că „măsura carantinării nu și-a atins scopul.

INSP a formulat avize de ridicare carantină cu urmatoarele precizări:

– scopul carantinarii nu si-a atins scopul;

– acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore;

– rata de infectare se menține peste nivelul de alertă;

– presiunea pe sistemul de ingrijiri ramane mare, gradul de ocupare al paturilor, atat pe sectiile ATI cat si pe sectiile COVID depasind peste 90 %.

Având în vedere avizele transmise în data de 30 octombrie, respectiv recomandarile INSP referitor la faptul că măsura carantinarii nu și-a atins scopul” la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizarii aspectelor sesizate și supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a masurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidentă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia și Ciugud.

Aceasta decizie de reanalizare are la baza inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluență mare de public ocazionată de sărbatorirea Zilei Naționale a Romaniei, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii uat-urilor vizate cât și pentru persoanele care vin din alte localitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.