CÂINELE DIN TRAFIC NU A FOST MALTRATAT. VERSIUNEA PROPRIETARILOR

Polițiștii mureșeni au identificat persoana care se afla la volanul mașinii ce apare într-un video cu un câine legat de o sfoară, în timp ce se deplasa în trafic, prin Târgu Mureș.

Proprietarul autoturismului este o femeie din Sângeorgiu de Mureş, iar la volanul maşinii se afla soţul acesteia, atunci când scenele au fost filmate.

Se pare că imaginile au fost greșit înțelese. Proprietarii mașinii și ai câinelui spun că animalul nu a fost maltratat și varianta ce a circulat pe site-urile de socializare și în presă nu este adevărată.

Printr-un mesaj pe o rețea de socializare, proprietarii au clarificat situația. Astfel, fetița cuplului, de 13 ani, se plimba cu câineșe pe malul Murelșului și și-a luxat genunchiul. Ți-a chemat tatăl să o ducă la spital, însă nu a vrut sa renunțe la cățel. Pentru că nu putea sta în portbagaj, fiind prea cald, iar bancheta din spate era ocupată de fata cu piciorul lovit, tatăl a găsit această soluție.

Pentru a nu-l răni, bărbatul a condus cu 15 km/h, preţ de aproximativ doi kilometri, până la casa unui cunoscut care a putut adăposti animalul.

”Poate unii ar fi fost mai deştepţi şi ar fi rezolvat altfel situaţia. E uşor să dai sfaturi după şi să judeci oamenii fără să fii în situaţia lor. Nimeni nu a dorit să facă rău câinelui, dar fetiţa care plângea de durere, şi totuşi nu vroia să plece fără câine, trebuia ajutată cât de repede. Pentru liniştea tuturor, vă asigur că, câinele nu a păţit absolut nimic, este teafăr, mulţumit şi vesel, şi îşi iubeşte la fel şi stăpâna mică, cea care are piciorul în ghips, precum şi restul familiei”, este o parte din mesajul familiei.

Între timp, proprietarii animalului au fost audiaţi de poliţişti, iar la Parchet a ajuns un dosar penal pentru infracţiunea de rănire sau schingiuire a animalelor, prevăzută în Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

Dosarul penal a fost întocmit pentru faptă, nu pe numele vreunuia dintre cei doi, urmând să se stabilească cine va fi tras la răspundere.

Un medic veterinar din cadrul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş va stabili, în cursul zilei de joi, starea de sănătate a câinelui, iar raportul acestuia urmează să fie ataşat dosarului penal.

Sursă: Vocea Transilvaniei