Cămătari reţinuţi pentru şantaj

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au surprins în flagrant delict doi bărbaţi, în timp ce au luat cheile de contact şi autoturismul unei persoane pe care anterior ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, ca urmare a acordării unei sume de bani cu camătă. Cei în cauză au fost reţinuţi.

La data de 12 august a.c., în cadrul unui dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a doi bărbaţi bănuiţi de şantaj şi cămătărie.

Astfel, poliţiştii au prins în flagrant, doi bărbaţi, de 42 şi 44 de ani, în timp ce au luat cheile de contact şi autoturismul unei persoane, ca urmare a acordării unei sume de bani cu camătă.

Ulterior, poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele celor doi iar din cercetări a reieşit că, la sfârşitul lunii octombrie, o persoană a împrumutat 1000 de euro, de la cei doi bărbaţi pe care îi cunoştea că au ca îndeletnicire acordarea de împrumuturi cu dobândă, iar până în prezent, ar fi restituit acestora peste 1400 de euro.

Întrucât victima ar fi intenţionat să înceteze plata sumelor solicitate în mod nejustificat, cei doi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, pretextând că sumele restituite ar fi reprezentat doar dobânda banilor împrumutaţi.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi camătă, cu bărbaţii în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, specialişti criminalişti de la Poliţia municipiului Reghin şi jandarmi.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Mureş.