RecentStiri locale

 Campania socială „Învaţă să dăruieşti!“ la Şcoala Gimnazială „Traian“

În cadrul activităţilor de Strategie Națională de Acțiune Comunitară, la Şcoala Gimnazială „Traian“, din Târnăveni, s-a desfășurat în săptămâna 20-24 noiembrie 2023, Campania socială naţională de sprijinire a copiilor/tinerilor din învăţământul de masă, denumită ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate“.
În acest proiect al faptelor bune, director prof. Bichiş Ioana, dir. adj. prof. Gagyi Zoltán și profesor învățământ primar Deteşan Mirela – coordonator local SNAC, învăţătorii şi diriginţii voluntari din şcoală s-au mobilizat foarte repede şi eficient în activitatea de voluntariat cu scop caritabil. Parteneri şi sprijin în asigurarea transportului legumelor şi fructelor donate a fost Parohia Ortodoxă Târnăveni II, unde preotul Alin Iernuţan împreună cu câţiva enoriaşi voluntari au făcut posibilă distribuirea acestora. S-au adunat la nivelul unităţii şcolare cantităţi însemnate de legume (300 kg + 6 borcane cu zacuscă) și fructe (215 kg + 10 borcane cu gem), care au fost donate copiilor aflați în Casele de tip familial, din Târnăveni, str. Lebedei, nr. 6 şi str. Coşbuc, nr. 110, jud. Mureş şi câtorva vârstnici aflaţi în nevoi.

           Elevii au participat cu mult interes și entuziasm, fiind mulțumiți că au putut oferi și ei din puținul lor câte ceva acestor copii care aveau atât de multă nevoie de ajutor.

          Prin acest demers, voluntarii şcolii intenţionează să dezvolte şi să întărească abilităţile tinerilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea şi angajamentul.

Mulțumim profesorilor, învățătorilor, părinților generoşi şi elevilor, partenerilor, care s-au implicat în acest proiect caritabil şi-au contribuit cu toții pentru a aduce un strop de fericire şi bucurie celor aflați în nevoi!

Conducerea Școlii Gimnaziale „Traian” Târnăveni