Campanie de prevenire a furturilor din auto

Poliţiştii judeţului desfăşoară o Campanie de prevenire a faptelor antisociale în zona Complexului „Weekend” din Târgu Mureş, în perioada 1 iulie – 31 august. Activităţile se vor axa în special pe prevenirea furturilor din autoturisme, prioritatea de acţiune în plan local.

Autoturismele observate având în interior bunuri ca poşete/borsete, bani, staţii de emisie recepţie, detectoare radar, GPS, telefoane mobile, CD player cu faţă detaşabilă aparate foto, camere de luat vederi, alte aparaturi de valoare, laptopuri, vor fi notate şi li se va lăsa în dreptul parbrizului câte un fluturaş cu mesaje preventive privind furturile din auto.

La final, cu sprijinul DJ-lui de la Radio Vacanţa, echipa de serviciu va recomanda proprietarilor autoturismelor respective să îşi ia bunurile din maşini şi să evite pe viitor lăsarea la vedere a obiectelor căutate de hoţi.

Potrivit poliţiştilor, în sezonul estival, în cadrul Complexului „Weekend” îşi petrec timpul liber, în medie 5.000 de persoane/zi, cu recorduri de peste 10000 persoane/zi. În cursul verii, au loc diverse spectacole în aer liber, discoteci, concursuri şi reprezentaţii sportive.

În fiecare an, pe timpul verii, aglomeraţia de autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijenţa unor proprietari, a dus la comiterea de furturi din auto în această zonă. În totalitate, furturile au avut loc pe timp de zi, prin spargerea geamului sau forţarea sistemului de închidere.

Peste 90 % din maşinile vizate au fost din alte judeţe, iar bunurile sustrase au fost diverse: sisteme GPS, cd/radiocasetofoane auto, poşete/genţi.