Campanie împotriva victimizării în şcolile din Târnăveni

Fundaţia Transilvană Alpha a lansat, miercuri, campania ‘Succes şi independenţă în siguranţă’ pe care o va derula pe parcursul a şapte luni în 17 şcoli din Târgu Mureş şi Târnăveni, prin care se urmăreşte prevenirea victimizării adolescenţilor.
Campania va cuprinde 17 şcoli gimnaziale şi licee din municipiile Târgu Mureş (10 şcoli) şi Târnăveni (7 şcoli), ocazie cu care vor fi atinse cinci teme importante precum delincvenţa juvenilă în şcoli, bullying-ul, măsuri de protecţie împotriva infracţionalităţii stradale, protecţia tinerilor împotriva traficului de persoane şi măsuri privind protejarea tinerilor de pericolele din mediul virtual.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Fundaţiei Transilvane Alpha, Emil Sabău, scopul campaniei este de a spori gradul de conştientizare al elevilor cu privire la situaţiile de risc ce pot apăra în incinta şcolilor, pe stradă dar şi în mediul virtual, în special prin intermediul reţelelor de socializare.
Proiectul ‘Succes şi Independenţă’ se derulează cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, în valoare de peste 1,8 milioane de lei.
Sursa: AGERPRES