Campionatul Național de Super Rally la Târgu Mureș și drifturi cu piloți celebri la Cerghid

n zilele de 18 și 19 iunie la Târgu Mureș are loc a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally.

Vineri, 18 iunie 2021, de la ora 19.00 până duminică, 20 iunie, ora 06.00, se va închide circulația rutieră în zona centrală: P-ța Victoriei, P-ța Trandafirilor (de la Mureș Mall la Catedrala Mare, pe ambele sensuri), străzile Artei, Köteles Sámuel, Márton Áron, Mihail Kogălniceanu, breteaua între str. Târgului și Catedrala Mare, str. Bartók Béla, str. Horia, str. Enescu, str. Primăriei și str. Tușnad.

Peste 20 de automobilişti sportivi din România, între care Mihai Leu, Sorin Ene şi Gabi Imre, oferă şansa unui drift sau a unei curse pe circuitul Transilvania Motor Ring de lângă Târgu Mureş pentru cei care decid să se imunizeze împotriva SARS-CoV-2 şi se prezintă, joi şi vineri, la centrul mobil de vaccinare amenajat pe circuit.

Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că persoanele care se vaccinează în zilele de 17 şi 18 iunie, la centrul special amenajat pe circuit, cu serul Johnson & Johnson, vor fi în dreapta piloţilor favoriţi, un campion din motorsport, pentru o cursă, în cadrul campaniei “Vaccinare în viteza a şasea”.
 

“Vom fi două zile, suntem veniţi în număr destul de mare, este aici şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Daniel Ungur, sunt arbitri pe traseu care se ocupă de tot ce se întâmplă. Vom fi la volan chiar şi noi doi pentru a-i conduce pe cei care se vaccinează. (…) Sunt undeva la 20 de automobilişti aici cu automobile de competiţii, am încercat să acoperim cam toate tipurile de automobile de competiţie pentru că sunt destul de diferite, avem acest tip de monopost în genul celui pe care îl pilotează Alex Mirea, avem maşini din categoria GT aşa cum este Ferrari 458 pe care îl pilotează Mihai Leu, avem şi un Audi R8 GT, avem maşini de Drift care vor merge pe un traseu special făcut pentru maşinile de drift şi multe alte maşini pregătite. Avem un Mini Electric, prima maşină electrică de competiţie din Europa care a fost construită de cei de la Mini, care se află în România, care azi şi mâine participă aici, pe circuit, iar sâmbătă o voi pilota eu la Super Rally. Atât eu cât şi vicepreşedintele Federaţiei vom fi la volan pentru că sunt extrem de spectaculoase”, a declarat Norris Măgeanu.Foto: (c) Dorina MATIŞ / AGERPRES


Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a arătat că această nouă campanie, intitulată “Vaccinare în viteza a şasea”, este un nou proiect din seria “Mureşul de vaccinează”.

“Acesta s-a născut din propunerea de a îmbina utilul cu plăcutul, dacă acum câteva săptămâni ne-am vaccinat în parteneriat cu motocicliştii, acum încercăm să facem această acţiune extrem de interesantă către iubitorii de automobilism sportiv. Am convingerea că exact cum activităţile precedente s-au dovedit de interes, sunt convinsă că şi aceste două zile vor stârni interesul mureşenilor. Ne vom vaccina cu serul Johnson & Johnson, o doză unică, activitatea a început la ora 10,00. Cei care doresc să se vaccineze pot veni la Transilvania Motor Ring (…). În contextul campaniei judeţene, care merge chiar bine, aceasta este de alt mod şi ne adresăm unui public care este dornic de adrenalină, dar şi de imunizare”, a spus prefectul judeţului Mureş.

Mara Togănel a precizat că, într-un top naţional, Mureşul este pe locul opt ca număr de vaccinaţi, cu 29% din populaţia eligibilă.

“Evident trebuie să luăm în calcul că judeţul Mureş are o populaţie mult mai mare decât Alba sau Ilfov care sunt înaintea noastră. Cert este că suntem foarte creativi şi foarte aplecaţi către activităţi care să stârnească interesul şi să aducem vaccinul cât mai aproape de populaţie. Mai avem în plan încă două acţiuni. În judeţul Mureş încă există interes, poate puţin mai slab decât a fost zilele trecute”, a precizat prefectul.
 

Foto: (c) Dorina MATIŞ / AGERPRES


Campania “Vaccinare în viteza a şasea” este organizată de Consiliul Judeţean Mureş şi Transilvania Motor Ring, în parteneriat cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.
 

Foto: (c) Dorina MATIŞ / AGERPRES


Alături de cunoscuţii piloţi şi instructori, Mihai Leu, Sorin Ene şi Gabi Imre, pe circuitul de lângă Târgu Mureş vor oferi curse şi cei mai tineri piloţi, Alice Ene şi Gabi Imre, în vârstă de 14 ani, care concurează în Campionatul Naţional de Drift,
 

Foto: (c) Dorina MATIŞ / AGERPRES


Evenimentul se derulează joi şi vineri între orele 10,00-20,00 la Transilvania Motor Ring, localitatea Cerghid 1 G.
 

Foto: (c) Dorina MATIŞ / AGERPRES


La conferinţa de presă au mai participat vicepreşedintele CJ Mureş, Ovidiu Georgescu, secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Adrian Cârstea, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan, piloţii de raliu şi drift Alex Mirea, Mihai Leu, Sorin Ene, Alice Ene şi alţii. AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.