Campionatul Național de viteză în coastă pe Hula Mediașului

În perioada 3 – 4 august 2019 municipiul Mediaș va fi gazda unui eveniment sportiv automobilistic de excepție, Cupa Mediașului Total, organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și susținut de TOTAL România, în calitate de partener principal. Competiția reprezintă cea de a șasea etapă din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop și reunește piloți de marcă și personalități ale automobilismului românesc.

Deși prima ediție a Cupei Mediaș la automobilism a fost organizată în anul 2017, cuprinsă fiind în calendarul CNVC 2, în acest an Mediașul a primit statutul de etapă oficială în calendarul principalului campionat de viteză în coastă. Istoria Mediașului în automobilism este una îndelungată, primele competiții de acest fel având loc acum mai bine de 45 de ani, sub titlul de Cupa Hula Baznei, competiție care a adus la startul ei, la acea vreme, nume devenite emblematice pentru sportul pe patru roți din România. Fostul pilot Florin Hangu, profesor și maestru al sportului, figură marcantă a automobilismului românesc salută inițiativa reluării competițiilor automobilistice la Mediaș, iar Marian Dumitrescu, o legendă a sportului cu motor își amintește cu deosebită plăcere și emoție de cursele câștigate pe Hula Baznei, cu atât mai mult cu cât, în acest weekend, nepotul său, Silviu Dumitrescu se va afla printre concurenți. Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare. Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu.

Evenimentul sportiv de la Mediaș va debuta vineri, 2 august, începând cu ora 15.00, în Piața C. Coposu, când publicul medișean va avea ocazia să cunoască piloții și mașinile participante, în cadrul unei expoziții auto organizate pe platoul din fața clădirii Primăriei Mediaș și va continua cu probele competiționale în următoarele două zile pe Hula Baznei, începând cu ora 7.30. La startul competiției vor lua parte aproximativ 90 de piloți printre care sportive din Bulgaria, cu un Audi S1 și un Subaru Impreza WRC, dar și cunoscuții Mihai Leu la volanul unui Ferrari 458, Silviu Dumitrescu cu un Osella PA 21 și pilotul Lucien Hora cu Lola B99/50. Festivitatea de premiere va avea loc în Piața C. Coposu, în seara zilei de 4 august, în jurul orei 19.00.

Reamintim publicului și, în special conducătorilor auto, faptul că, în conformitate cu prevederile legale și competiționale de desfășurare ale acestui gen de eveniment sportiv, circulația rutieră va fi restricționată pe Strada Baznei, sectorul mărginit de Str. Nucului și indicatorul de ieșire din Mediaș pe DN 14A și Strada Hula Veche, sectorul mărginit de intersecțiile cu Str. Baznei și Str. Codrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.