CAPTURAŢI CU EURO FALŞI

Trei bărbaţi, suspectaţi de înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional, au fost depistaţi de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T.. Suspecţii au fost reţinuţi, iar sumele de bani şi autoturismul cu care se deplasau au fost indisponibilizate.

La data de 5 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş, cu spijinul celor de la Poliţia Oraşului Iernut şi IJJ Mureş, au depistat trei bărbaţi, doi cetăţeni români şi unul italian, cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani, suspecţi de înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional.

În fapt, aceştia sunt suspectaţi că, în aceeaşi zi, în oraşul Iernut, ar fi plasat spre schimbare cinci bancnote de 100 de euro, suspecte a fi contrafăcute, unui bărbat din localitate.

La scurt timp, cei trei au fost depistaţi într-un autoturism înmatriculat în Ungaria şi imobilizaţi de un echipaj de poliţie rutieră. Asupra lor au fost găsiţi 7.250 de euro, suspectaţi a fi contrafăcuţi, precum şi 1.080 de forinţi, 201.000 de lire italiene şi 2151 de lei, sume suspectate a proveni din schimbul valutar.

Totodată, în interiorul autoturismului în care au fost depistaţi suspecţii, poliţiştii au descoperit 56.400 de euro, din cupiura 100 de euro, bancnote suspecte a fi contrafăcute.

Sumele de bani, precum şi autoturismul cu care se deplasau suspecţii au fost indisponibilizate.

Suspecţii au fost prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, care i-au reţinut pentru înşelăciune, punere în circulaţie şi deţinere în vederea punerii în circulaţie de monedă străină falsificată şi constituirea unui grup infracţional.

Aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă care a emis, pe numele lor, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.