Capturi impresionante de carne fără documente

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş au confiscat peste 687 de kg. de subproduse de origine animală şi au aplicat o sancţiune în valoare de 1.500 de lei, unui conducător auto care nu respecta prevederile legale privind normele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor.

La data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Poliţia municipiului Târnăveni au oprit în trafic, pe raza localităţii Idrifaia, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Neamţ.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul transporta, fără documente legale de provenienţă, precum şi cu un mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar, subproduse de origine animală (trahee, prestomace, ficat, rinichi). 

La faţa locului s-au deplasat poliţişti mureşeni de investigare a criminalităţii economice, precum şi inspectori ai autorităţii sanitare veterinare din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, care au procedat la identificarea şi cântărirea subproduselor de origine animală, rezultând o cantitate de 687,9 kg.

Bărbatului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile H.G. 984/2005, întreaga cantitate de subproduse de origine animală, fiind confiscată, în vederea distrugerii.

Poliţia rutieră din Târnăveni a acţionat în data de 24 ianuarie cu echipaje pentru controale în trafic. Cu acest prilej în zona Idrifaia a fost depistat un autovehicul care transporta în condiţii improprii 685 de kg de carne şi organe de mânzat fără documente. Marfa din maşina înmatriculată în judeţul Neamţ a fost confiscată şi incinerată de specialiştii DSV Mureş.

Un alt caz similar a fost surprins de lucrătorii biroului rutier din Târnăveni tot în Idrifaia în urmă cu o lună, atunci când un autovehicul înmatriculat în judeţul Bacău a fost descoperit că transporta în condiţii improprii şi fără documente de provenienţă 460 de kg de carcase de animale. Marfa a fost incinerată.

One thought on “Capturi impresionante de carne fără documente

  • 25 ianuarie 2019 la 10:50
    Permalink

    Sa intelegem ca produsele din carne..carcase..aduse din Germania sunt mai bune calitativ decat orice provine din Romania? Ce inseamna conditii improprii oare in afara birocratiei care face imposibila o afacere care este 100% Romaneasca…faptul ca ar scadea importul din Germania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.