Care sunt cauzele producerii accidentelor la Târnăveni

politie

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave la Tarnaveni sunt reprezentate de viteza neregulamentară sau neadaptată(2), indisciplina pietonală(1), neacordare de prioritate auto(1), neasigurare în cazul schimbării direcţiei de mers(2).

Pentru activitatea de supraveghere, îndrumare şi control a traficului rutier, au fost constatate 47 infracţiuni, din care 31 la regimul circulaţiei rutiere şi 16 de altă natură.

Cu ocazia acţiunilor şi controalelor efectuate în trafic, au aplicat 2735 sancţiuni contravenţionale, din care 1523 pentru depăşirea vitezei legale, 613 sancţiuni contravenţionale pietonilor, 17 sancţiuni contravenţionale pentru neacordare prioritate auto, 290 pentru nefolosirea centurii de siguranţă şi 582 sancţiuni contravenţionale pentru alte fapte.

Au fost ridicate în vederea suspendării şi anulării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 75 permise, iar ca urmare a defecţiunilor sau altor nereguli constatate, au fost reţinute temporar 31 certificate de înmatriculare.

Pe raza municipiului Târnăveni, s-au produs un număr de 13 accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 22 persoane, raportat la aceeaşi perioadă din 2014 când s-au produs 14 accidente uşoare soldate cu rănirea uşoară a 16 persoane.

De asemenea, s-au produs 8 accidente grave, soldate cu 2 persoane decedate și alte 7 rănite grav.