De interes

Castanul sălbatic, benefic pentru sănătatea vasculară

Extractul de castan sălbatic are efecte benefice pentru sănătatea vaselor de sânge. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și anticancerigene.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou remediu naturist, ușor de realizat, cu beneficii importante pentru sistemul vascular, dar și pentru reducerea inflamațiilor.

”Strângem florile, le uscăm, și coaja de pe castan. Le lăsăm să se usuce și le punem într-un borcan. La 10 grame de plantă uscată se pun 40 grame de alcool. Lăsăm să stea la întuneric 10 zile și apoi îl punem într-o sticluță închisă la culoare și se bea câte o linguriță mică, 10 picături, într-un pahar de apă. De trei ori, înainte de masă, cu un sfert de oră”, a explicat Lidia Fecioru, la Antena 3 CNN.

Potrivit bioenergoterapeutului, această tinctură se poate consuma pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece ”ajută la refacerea vaselor de sânge după un accident vascular”, care este a doua cauză de deces la nivel mondial, după boala cardiacă ischemică, conform datelor OMS.

Extractul de castan sălbatic este un supliment alimentar popular, utilizat în mod obișnuit pentru a îmbunătăți sănătatea venelor și pentru a reduce inflamațiile.

Un tratament obișnuit este terapia de compresie sau ciorapii, care pot crește fluxul sanguin către picioare.

Extractul castan sălbatic poate îmbunătăți tonusul venos prin îmbunătățirea fluxului sanguin în picioare.

În plus, poate ajuta la diminuarea umflăturii și a durerii picioarelor asociate cu venele varicoase.

Citește mai multe pe DCmedical.ro

Sursa: Iubesc Transilvania