Portalul municipiului Târnăveni

RecentStiri locale

Cât de afectat de criză va fi Târnăveniul?

Deși poate părea suprinzător la Târnăveni situația economică nu se va schimba foarte mult. Și asta deoarece, ponderea pensionarilor este una foarte mare, mai mult de jumătate dintre localnici aflându-se într-o formă de pensie al căror venit, mic de altfel, nu a fost totuși afectat. La aceștia se adaugă un alt număr semnificativ de bugetari, al căror venituri nu au fost încă afectate, iar unele locuri de muncă de la buget vor rămâne la fel, deoarece fac parte din sectorul vital: sănătate, poliție, pompieri etc.

La nivel mondial este încă greu de estimat care sectoare private vor funcționa bine în această criză, dar la Târnăveni mai există încă o masă de oameni care munceau oricum în afara orașului, ceea ce nu îi va opri să o facă în continuare și în altă parte, dacă își vor pierde locurile de muncă.

La fel, nu lipsit de importanță este și numărul celor care muncesc sezonier în vestul Europei și care obțin în câteva luni, venituri cu care să se întrețină pe întreg parcursul anului.

Vor fi afectate, ca de altfel în toată, lumea sectoarele care vor fi obligate să rămână închise o perioadă mai lungă iar cei din branșă vor fi nevoiți să se adapteze.

Acest articol reprezintă opinia editorilor Tirnaveni.ro și ne-ar face plăcere să fie completat sau combătut cu alte argumente.

One thought on “Cât de afectat de criză va fi Târnăveniul?

  • nu stiu sincer cat timp o sa se mai plateasca salariile integrale pentru bugetari. peste tot pe siteurile de stiri se vorbeste de un deficit de 7-10 % din PIB, iar noi ne imprumutam sa platim pensii si salarii. plus ca ratingul Ro a fost redus. deci sa fie clar, in toata tara daca privatii nu misca nici bugetarii si nici alte categorii sociale nu isi vor avea banii integral.

    daca din 15 mai dispare starea de urgenta se duce si somajul tehnic.

    in concluzie, nu neaparat Tarnaveniul e de luat drept reper, ci toata tara. plus seceta ca noi si asa ne bazam pe agricultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *