Cât de mult ne va îmbolnăvi Sărăcia 2020?

Închiderea activităților economice golește cu viteză buzunarele tuturor și ne va îmbolnăvi societatea mult mai mult decât o va face Covid 19.

Bolile netratate din cauza altor priorități din spitale, depresia indusă de izolarea în case, pierderea locului de muncă și a salariului sau a veniturilor, durerile de măsele, stresul părinților din cauza copiilor blocați în case, neputința bătrânilor, iar lista care poate continua pe pagini întregi… va face mai multe victime direct sau indirect decât statistica coronavirusului.

Grupul de Informare Strategică din cadrul Guvernului, a cărui componență nu se cunoaște complet, a restricționat absolut toate informațiile publice și prezintă zilnic o numărătoare a persoanelor infectate, fără să mai permită localizarea acestora, insistând mai mult pe decese decât pe vindecări.

Tirnaveni.ro a publicat și va publica în întregime aceste informări dar nu ne putem manifesta acordul cu privire la calitatea acestor informații, însă S-A INSTITUIT STAREA DE URGENȚĂ!

Se pune firesc întrebarea DE CE s-a permis revenirea în țară pentru atât de multe persoane din zone cu potențial de risc, fără să fie oprite direct la graniță, testate și carantinate direct acolo, pentru a opri din start răspândirea acestui virus. DE CE nu a fost mobilizată armata în urmă cu trei săptămâni la granițe, când era mai simplu de controlat populația purtătoare de virus, decât acum când cei care s-au întors acasă respectă sau nu, niște recomandări, devenite ulterior obligații. Iar exemple aveam deja din alte țări.

Măsurile de ajutor ale statului se dovedesc anemice, plus că există o diferență mare între ceea ce se anunță și ceea ce se publică în lege în Monitorul Oficial.

Există însă și niște părți bune, tot mai multe instituții au demarat o digitalizare rapidă și vedem astfel că multe probleme se pot rezolva acum online, ceea ce reprezintă un mare pas înainte.

Întrebarea care se află pe buzele tuturor este însă

CÂT TIMP VOM MAI PUTEA REZISTA ASTFEL ?

Răbdarea va deveni o virtute importantă pentru fiecare acum, iar sprijinirea producătorilor locali prin cumpărarea de produse și servicii locale românești, ne va ajuta să închegăm o nouă economie, chiar dacă viața nimănui nu va mai fi la fel cum a fost până acum.

4 comentarii la „Cât de mult ne va îmbolnăvi Sărăcia 2020?

 • 2 aprilie 2020 la 13:14
  Permalink

  Sunt sigur ca portalul Tirnaveni.ro nu furnizeaza informatii neverificate sau neconfirmate de autoritati. De asemenea articolele care apar pe acesta sunt pertinente. Succes pe mai departe “Tirnaveni.ro”

 • 2 aprilie 2020 la 5:25
  Permalink

  Adevarat!

 • 1 aprilie 2020 la 23:42
  Permalink

  Cine citeste regulat sesizeaza ca sant foarte multe articole bune si multe informatii utile

 • 1 aprilie 2020 la 17:52
  Permalink

  Felicitari, in sfarsit un articol bun, ai pus intrebarile corecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.