Cât de nesimțiți am devenit ?

Prima reacție ar fi să arătăm cu degetul către unii și către alții, care pe bună dreptate sunt mai nesimțiți decât noi, dar oare putem afirma sincer că nu am avut momente când nu am ținut cont de limitele bunului simț?

Lipsa bunului simț este din ce în ce mai prezentă la noi, iar la Târnăveni reușim să depășim de multe ori alte orașe la acest capitol.

Iată o scurtă listă:

-gunoi pe jos

-gunoi lângă tomberon

-colectarea selectivă a deșeurilor a devenit o poveste din alte timpuri

-necesități fiziologice la aproape fiecare colț de clădire

-motociclete turate în zone locuite la orice oră

-gălăgia renovării locuinței la orice oră

-parcarea auto indiferent de locație

-muzica stridentă indiferent de oră

-dialogul zgomotos în locurile publice

-încurajarea cerșetoriei prin oferirea de bani

-lipsa de respect față de cel din apropiere

Lista e lungă și poate fi completată.

Din păcate acesta este rezultatul unei educații ineficiente de-a lungul anilor, a școlii, a lipsei părinților plecați la muncă în străinătate dar și a lipsei sancțiunilor. Poliția dă impresia unei prezențe tot mai reduse și ineficiente pentru sancționarea faptelor de mai sus care se agravează de la o zi la alta iar Târnăveniul devine un oraș murdar și nesimțit.

4 comentarii la „Cât de nesimțiți am devenit ?

 • 26 iulie 2021 la 18:47
  Permalink

  Pentru anonim.. Dacă vrei să-l prinzi pe cretinul care rupe mobilierul stradal sau să-l prinzi pe motociclistul ce merge cu suta pe străzi trebuie să fi tu organul legii pe străzi în acel moment……nu la telefon.

 • 26 iulie 2021 la 13:11
  Permalink

  Toti ne plangem dar de ce nu sunam la autoritatile competente in momentul in care vedem aceste fapte? Unde este spiritul civic? Ca nu vin la fata locului sau ca nu fac nimic este poveste, eu de cate ori am sesizat telefonic vreun aspect , au fost la fata locului echipaje, politia municipiului sau locala sau deplasat.

 • 26 iulie 2021 la 10:35
  Permalink

  As mai adauga:
  -vandalizarea băncilor din parcuri
  -folosirea obiectelor(leagăne)de joaca din parcuri de către adolescenți si chiar adulti cu deteriorarea lor drept consecință
  -comportament indecent și limbaj vulgar al tinerilor care-și găsesc refugiul in parcurile orașului,in special in cel din centru,obligând astfel părinții cu copii mici sa părăsească parcul

 • 26 iulie 2021 la 10:07
  Permalink

  O problemă de nesimțire și proastă creștere (bineînțeles și cu aportul părinților) .Parcarea care deservește magazinul Kaufland a devenit loc de petrecere și pistă de turat motoare și mașini intre orele23 și 2-3 noaptea. Poliția vine doar la tonomatele de cafea (acuma nu mai vin nici la alea că le închid peste noapte ca urmare a vandalizări lor) .Orașul este foarte prost gestionat din punct de vedere al ordinii,siguranței și a curățeniei. O măsură similară cu cea de la LIDL unde este interzis accesul persoanelor și mașinilor de la ora 23 ar fi ok.Bineînteles cu excepții.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.