Cât va dura un drum de la Târgu Mureş la Budapesta pe autostradă?

Pentru prima dată în istoria lor, Timişoara şi Aradul sunt le­gate de sâmbătă pe auto­stra­dă de o capitală euro­pea­nă, dar nu de cea a Româ­niei, ţară de care aparţin, ci de cea a Ungariei.
Mai mult, în 2016, când urmează să fie terminate şi bucăţile între Timi­şoa­ra-Deva şi Cluj-Sebeş, aproa­pe toate ma­rile oraşe ale Tran­sil­vaniei vor fi legate de Budapesta prin auto­stradă: Cluj, Sibiu şi nu în ultimul rând Târgu-Mureş din 2017, reşedinţă a ju­de­ţului Mureş.

De la Târgu-Mureş pe autostradă se va putea ajunge la Buda­pesta parcur­gând circa 600 de kilometri în apro­xi­mativ patru ore.
Astfel, principalele oraşe al Transil­vaniei, cu excepţia Braşovului, vor avea conexiune directă pe autostradă cu Budapesta, nu cu Bucureştiul, în condi­ţi­ile în care traversarea Carpaţilor se va face în continuare pe dru­muri cu o bandă pe sens.

În ceea ce priveşte co­ne­xiunea dintre Transilvania şi Moldova, autostrada Târgu-Mureş – Iaşi – Ungheni, care ar ajuta inclusiv Republica Moldova, ar fi gata, conform celui mai recent masterplan abia în 2019, cu toate că încă nu se ştie exact când vor începe lucrările.

Sursa: ZF