Cu ce ne ajută festivalul?

Avem nevoie de o manifestare denumită Zilele municipiului Târnăveni ? Categoric DA. Reuşeşte această manifestare să satisfacă dorinţa majorităţii localnicilor ? Tot mai puţin.

Festivaluri şi zile ale oraşului se organizează peste tot în lume, însă scopul acestora este în primul rând de a atrage turişti în localitate şi de a stimula comerţul local. Localităţile din jurul nostru reuşesc asta foarte bine, iar bune exemple pot fi Sighişoara sau Cetatea de Baltă.

La Târnăveni “turiştii” provin din Hărănglab, în mod special din acele categorii care vin să adune resturile rămase pe mese. Cât despre comerţul local, acesta este paralizat de fiecare festival, comercianţii din alte zone ale ţării având prioritate, aduşi de firma organizatoare, aceeaşi în fiecare an.

Nicio promovare, nicio idee care să promoveze localitatea. Doar un bâlci local, de unde se pot cumpăra mici şi grătare, se poate bea bere fără a avea parte mai apoi de toaletă şi distracţii care se practicau şi în urmă cu 100 de ani, lovitura cu pumnul, aruncarea bilei pentru o sticlă de băutură sau tradiţionalul trenuleţ ruginit.

Comandantul Poliţiei din Târnăveni a afirmat în faţa Consiliului Local că luna august este consemnată cu cele mai multe infracţiuni în localitate şi asta datorită Zilelor municipiului Târnăveni.

Se poate mai bine? Desigur. Locaţia însă trebuie să fie una diferită, deoarece în centrul oraşului deranjul este mult prea mare.

Dacă se va schimba oferta se va schimba cu siguranţă şi publicul spectator. Până atunci însă, tot mai mulţi localnici îşi programează concediul în aceste zile, pentru a fi cât mai departe de sărbătoarea care nu le mai face cinste.

6 comentarii la „Cu ce ne ajută festivalul?

 • 15 august 2018 la 22:45
  Permalink

  O mare pierdere de resurse economice și o buna metoda sa mai faci anumite sume de bani dispărute .
  În loc sa reabiliteze grădinițele și creșele, drumurile, parcul de joaca , avem noroc cu Ruck și alte firme care se implica.
  Ar fi ok să facă festivalu într-o zi la combinat și una pe randunelelor, măcar sa nu mai încurce, doar știm toți pentru cine este circul ăsta de 2 bani.

 • 15 august 2018 la 15:45
  Permalink

  Festivalul lui peste, iar se umple centrul de rromi, ca parca nu sunt destui si asa… Balci de doi bani platit cu banii cu care s-ar fi putut repara drumul de la iesirea spre Dambau, ca pana si Politia Rutiera circula pe contrasens pe acolo din cauza proastei reparatii a drumului dupa traditionalele sapaturi la instalatia de apa/gaz sau ce-o mai fi…

 • 15 august 2018 la 13:30
  Permalink

  După părerea mea, ar fi ok dacă s-ar investi în ceva cu adevărat atractiv şi anume artişti cunoscuţi. Un exemplu bun mi se pare Tg Mureş, unde zilele oraşului au o altă “faţă”. Ceva trebuie schimbat!

 • 15 august 2018 la 13:09
  Permalink

  Adevarat , foarte bine venit acest articol care spune lucrurilor pe nume. Felicitari !

 • 15 august 2018 la 11:58
  Permalink

  Nu ne ajuta chiar cu nimic locuitorii din Tarnaveni… o risipa de bani,

 • 15 august 2018 la 11:09
  Permalink

  Super articol!!! Felicitari!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.