Câte ouă este recomandat să consumăm pe zi și ce riscăm dacă mâncăm prea multe

În fiecare lună, românii mănâncă 330 de milioane de ouă. Iar de Paşte este vârful anului în materie de consum.

Nu şi la preţuri însă, care au scăzut încontinuu. În martie, în Uniunea Europeană, doar Bulgaria şi Lituania, au avut ouă mai ieftine decât România. În pieţe, un ou se vinde în medie, cu un leu.

Vine Paştele, perioada din an în care consumul de ouă creşte cu 50 la sută faţă de o perioadă obişnuită. Dacă sunt mâncate moderat, ouăle sunt sănătoase şi hrănitoare. Sunt sărace în calorii şi bogate în proteine. Recomandat este să mâncăm un ou, pe zi. Cei mai mulţi romani preferă omletele şi ouăle ochiuri la micul dejun.

Şerban Damian, nutriţionist: “Cantitatea totală poate să fie mare grăsimea există în toate aceste produse. În 3 zile de Paşte dacă mănânci o cantitate de 6-7 ouă poţi să nu păţeşti absolut nimic sau poţi să declanşezi o indigestie să îţi suprasoliciţi tubul digestiv şi în special colecistul şi să ajungi să îţi strici sărbătorile.”

Conform datelor de la institutul naţional de statistică, un român mănâncă în medie 14 ouă, lunar. Sunt luate în calcul însă doar ouăle care pleacă din ferme, nu şi cele din gospodarii.

Articolul complet pe Pro TV

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.