Câte persoane mureau în Mureș într-o lună înainte de Covid 19

Numărătoarea morților infectați cu Covid 19 reprezintă comunicarea de bază autorităților române, dar și a celor din alte țări, nu a tuturor însă. Pentru a avea o imagine completă a situației în care ne aflăm este bine să cunoaștem câte persoane au decedat de regulă într-o lună în județul Mureș, conform statisticilor oficiale.

Astfel conform informațiilor publicate de Direcția Județeană de Statistică Mureș, la o populație de peste 590.000 de locuitori există o medie lunară de 600 de decese în județul Mureș. Comparativ, decesele anunțate de oficiali din cauza Covid19 în județul Mureș, în mai bine de o lună de când ne aflăm în situație de urgență, sunt de 23, înregistrate până la data de 20 aprilie 2020.

Avem astfel, un procent al deceselor cauzate de Covid19 de 3,8%, raportat la numărul deceselor înregistrate lună de lună, în județul Mureș pe anul 2019.

Mai multe statistici oficiale referitoare la motivul acestor decese ne-ar ajuta la crearea unei imagini mai bune asupra situației în care ne aflăm în prezent. Este frustrant totuși, că statisticile oficiale sunt prezentate doar pe arealul unui județ și nu pe localități, așa cum ar fi fost mult mai util, astfel încât administrațiile locale și firmele să își poată face calcule și prognoze în funcție de situația reală din comunitate.

Covid 19 este un virus foarte contagios, iar în lipsa unui tratament, singura soluție găsită a fost distanțarea socială. Se pare însă, că doar această măsură nu este suficientă pentru oprirea răspândirii virusului. Cu atât mai mult, măsura atrage după sine probleme de natură economică, pentru o parte mult mai mare a populației, decât procentul afectat până acum de infecția cu acest virus.

One thought on “Câte persoane mureau în Mureș într-o lună înainte de Covid 19

  • 23 aprilie 2020 la 0:00
    Permalink

    Dacă ar fii toate stirile ar fii pozitive nu ar muri atatia oamenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.