RecentStiri locale

Câte persoane peste 65 de ani locuiesc la Târnăveni

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sunt cele mai afectate de noul coronavirus, iar tocmai de aceea aceste persoane au fost vizate în mod special de restricțiile prevăzute în ultima ordonanță militară.

Circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinţei/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:
a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, ori în cazul decesului unui membru de familie;
d) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi fizice colective), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

– Circulaţia persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinţei/ gospodăriei, este permisă şi în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activităţi agricole.

Primăria Municipiului Târnăveni vine în ajutorul persoanelor vulnerabile, de peste 65 de ani, fără aparținători.

Echipe ale Primăriei, Direcției de Asistență Socială și voluntari sunt disponibile pentru a le face cumpărăturile de strictă necesitate bătrânilor fără niciun ajutor.
– Vor fi echipe în teren care vor face cumpărăturile în locul vâstnicilor și le vor oferi asistență.
– Se pune la dispoziția persoanelor vulnerabile numărul de telefon NONSTOP – 0265.44.34.00.
– Solicitările primite până la ora 22 a fiecărei zile vor fi onorate în ziua următoare.

La Târnăveni, conform listelor primite de la DEPABD Bucuresti, există 4565 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *