RecentStirea zileiStiri locale

Câte persoane primesc hrană de la Cantina Socială din Târnăveni

Cantina de ajutor social din Târnăveni prin activitatea desfăşurată, acordă servicii sociale gratuite sau contra cost persoanelor aflate în situații economico-sociale sau medicale deosebite. Aceste servicii sunt acordate persoanelor care nu au venituri sau ale căror venituri sunt sub nivelul net lunar, pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social.

Conform Art.4, alin.(3) din Legea nr.208/1997, beneficiarii de ajutor social au dreptul la serviciile cantinei de ajutor social pe bază de anchetă socială, acestea fiind întocmite de către personalul CEBAS din cadrul DAS Târnăveni.

De serviciile Cantinei de ajutor social au beneficiat 73 de persoane, din care: – 32 copii; – 24 adulți; – 17 persoane vârstnice sprijinite de Protopopiatul Ortodox.

În anul 2022, personalul Compartimentului Evidenţă şi Beneficii de Asistenţă Socială a efectuat un nr. de 33 anchete sociale în vederea acordării de hrană caldă de către Cantina de ajutor social și au fost întocmite documentele de încetare a acordării hranei calde în 6 dosare.