Câte sancțiuni au acordat polițiștii din județ, în această săptămână

În această săptămână, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 29 iunie – 2 iulie, peste 200 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi de intervenţie rapidă au efectuat 26 de controale, 17 percheziţii şi 32 de filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 24 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare şi la regimul circulaţiei), dintre care nouă în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 14 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care șase au fost reţinute.

De asemenea, au fost depistate patru persoane urmărite, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Cu această ocazie, au fost aplicate 204 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27. 214 lei şi au conficat bunuri în valoare de 110.879.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 123 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere şi au retras șase certificate de înmatriculare.

Iată câteva din activitățile polițiștilor, în această săptămână:

Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Sărmaşu au identificat un tânăr, de 20 de ani, din localitatea Balda, judeţul Mureş, pe numele căruia Judecătoria Luduş a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, acesta fiind condamnat la 1 an, 6 luni şi 476 zile închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Miercurea Niraj au depistat doi bărbaţi, de 37 şi 42 de ani, unul condamnat la 8 luni de închisoare pentru conducerea unui autovehicul pe drum public fără permis de conducere iar celălalt condamnat la 2 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi loviri şi alte violenţe.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Gurghiu au identificat pe raza comunei Gurghiu, un tânăr, de 19 ani, din localitatea Caşva, pe numele căruia Judecătoria Reghin a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, acesta fiind condamnat la 1 an şi 3 luni închisoare pentru violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe.

La data de 2 iulie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au identificat 2 tineri, de 18 şi 22 de ani, ambii domiciliaţi în comuna Band, care sunt bănuiţi în cazul unui furt comis la data de 13 ianuarie a.c., din Căminul Cultural din Petea, cauzând un prejudiciu de peste 11.000 de lei.

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Breaza au identificat la data de 2 iulie, un tânăr de 18 ani, bănuit de furtul unei cisterne, în noaptea de 21/22 iunie, de pe raza comunei Breaza.