CÂTE SANCŢIUNI AU ACORDAT POLIŢIŞTII MUREŞENI ÎN ULTIMELE PATRU ZILE

Pe parcursul acestei săptămâni, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 20 – 23 aprilie, peste 150 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 10 controale şi 47 de filtre.

În urma acţiunilor, au fost constatate 15 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), dintre care 12 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 14 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 3 au fost reţinute şi una a fost arestată. De asemenea, au fost puse în aplicare 4 mandate de executare a pedepsei închisorii.

Cu această ocazie, au fost aplicate 1268 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 246.078 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, o sancţiune prevăzută de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 1227 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 7 pentru consum de alcool şi 218 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 43 de permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Foto: jurnlul.ro