Portalul municipiului Târnăveni

RecentStirea zileiStiri locale

Câte zile de vacanţă vor avea elevii de Paşte 2024

Anul 2024 aduce cu sine o perspectivă interesantă asupra vacanței de Paște pentru elevii din învățământul preuniversitar. Cu data de 5 mai marcată drept Paștele ortodox și cea de 31 martie pentru Paștele catolic, această aniversare religioasă este privită cu așteptare și anticipare de către elevi și părinți deopotrivă.

Vacanța de Paște a anului 2024, conform calendarului școlar revizuit, începe sâmbătă, pe 27 aprilie, și se încheie marți, pe 7 mai 2024. Durata acestei vacanțe, de 11 zile, reprezintă o oportunitate pentru elevi de a se relaxa, a petrece timp alături de familie și a se bucura de frumusețea sărbătorilor pascale.

La începutul lunii mai, românii vor beneficia de o minivacanță de șase zile, în care se vor regăsi și zilele libere de Paște, precum și o zi bonus oferită de Guvern pentru a facilita conexiunea între sărbători. Ziua de 1 Mai, Ziua Muncii, va fi liberă, urmată de 2 Mai, declarată zi liberă de Guvern pentru a forma „punte” între 1 Mai și Vinerea Mare. Apoi, 3 Mai este Vinerea Mare, iar 5 și 6 Mai sunt, respectiv, prima și a doua zi de Paște.

A doua minivacanță a anului va avea loc în luna august. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și sub numele de Sfânta Maria, este pe 15 august, iar Guvernul a decis să ofere liber și pe 16 august. Această zi cade vineri, astfel încât, împreună cu weekendul, românii vor avea parte de o minivacanță de patru zile.

Anul se încheie cu o altă perioadă de odihnă generoasă pentru români, de data aceasta în jurul sărbătorilor de iarnă. Ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, și a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, pică miercuri și, respectiv, joia. Guvernul a decis ca și ziua de vineri, 27 decembrie, să fie liberă pentru bugetari, astfel încât românii vor avea parte de o minivacanță de cinci zile.