Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19

Asistenta din Botoșani care a murit pe 23 mai, după două teste negative de coronavirus, a fost reinclusă pe lista deceselor provocate de COVID-19. Ministerul Sănătății ceruse reanalizarea cazului după ce inițial autoritățile au trecut-o ca deces din cauza virusului, apoi au retras-o de pe lista morților de coronavirus.

„Conform Ordinului Ministerului Sănătății 961/2020 și informațiilor primite de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iasi unde cazul a fost internat, acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19, deși în momentul decesului avea două teste negative pentru coronavirus”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Asistenta se află printre cele opt decese provocate de coronavirus raportate miercuri. Testele au ieșit negative, deși avea simptome grave de COVID-19 Lenuța Buța, de 45 de ani, a murit în 23 mai, după ce a fost internată două săptămâni la Terapie intensivă, în Iași, unde a urmat tratament împotriva coronavirusului. Nu avea alte probleme medicale și, deși avea simptome grave de COVID-19, testele pentru coronavirus au ieșit negative. Un medic ATI de la un spital din București care tratează cazurile de COVID-19 a explicat, pentru Libertatea, că uneori e necesar ca probele pentru teste să fie prelevate de la pacient din bronhii, pentru că acelea prelevate din nas sau gât pot da rezultate negative, chiar dacă pacientul ar putea fi bolnav.

Ministrul Tătaru a cerut reevaluarea cazului


Citeşte întreaga ştire: Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.