Ce activități sportive în aer liber se pot practica individual și în grupuri de maximum 3 persoane

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului au emis un ordin comun care stabileşte cadrul legal în care pot fi practicate sporturile individuale în aer liber, după data de 18 mai 2020.

Conform Regulamentului publicat ieri în Monitorul Oficial, se pot practica activitățile sportive individual, în grupuri nu mai mari de 3 persoane și în aer liber doar în următoarele ramuri sportive:

a) aeronautică;

b) alpinism;

c) atletism: probele de alergare, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutății, aruncarea suliței;

d) automobilism sportiv;

e) bob, skeleton și sanie: pregătirea pe role sau piste sintetice;

f) caiac: caiac sprint, rafting, stand-up paddle, caiac pe ape repezi;

g) canotaj;

h) ciclism: ciclism rutier, mountain bike;

i) echitație;

j) golf;

k) karting;

l) modelism;

m) motociclism;

n) tenis: proba de simplu;

o) tir cu arcul;

p) tir sportiv;

q) schi biatlon: probele practicate pe role sau piste sintetice;

r) yachting: windsurfing, bărci cu vele.

Ordinul comun al MT şi MTS prevede că „este permisă tuturor practicanților, cu condiția respectării tuturor măsurilor de distanțare socială și igienă personală, pregătirea fizică generală în aer liber (stretching, elemente din școala alergării, exerciții de echilibru și orientare spațială din gimnastică, exerciții cu propria greutate, exerciții de tehnică și tactică individuală prin reprezentare mentală a adversarului sau a unei situații specifice de luptă/joc, execuția tehnică/tactică de tip box cu umbra, exersarea fără minge a tehnicilor de joc etc.).

Bazele sportive pot fi redeschise publicului

Disciplinele sportive mai sus enumerate pot fi practicate în aer liber şi în interiorul unor baze sportive, dacă acestea sunt împrejmuite, fiecare punct de acces este păzit, se face triajul epidemiologic al participanților la activitatea sportivă și măsurarea temperaturii corporale la intrare.  Accesul este permis în funcție de capacitatea bazei sportive, pentru a evita aglomerația, numai pe bază de programări prealabile. La intrarea în bază, sportivii vor fi trecuți pe un tabel nominal, pentru a facilita ancheta epidemiologică, în cazul descoperirii unui caz de infectare cu SARS-CoV-2. Nu va fi permis accesul public la spațiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (dușuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese etc.).

  „Este permisă utilizarea toaletelor, cu condiția ca acestea să fie dezinfectate după fiecare persoană care le folosește.”

Ordinul nr. 583/842/2020 al MT şi MTS

Accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis, dar, prin excepție, copiii pot avea ca însoțitor o singură persoană adultă. Fiecare bază sportivă ar trebui să dispună de cel puțin o cameră suplimentară ce nu comunică cu celelalte spații, unde persoanele care au simptomatologie COVID19 în timpul antrenamentului/al lucrului vor fi izolate până la un consult de specialitate/evacuare. În bazele sportive va fi permisă doar practicarea activităților sportive pe terenuri în aer liber.

Desfășurarea activităților în săli, baloane presostatice sau alte structuri închise este interzisă. Între cei care practică ciclismul, o distanţă de minimum 10 metri

Ordinul comun al MT şi MTS prevede că „pe tot parcursul antrenamentului trebuie să fie păstrată o distanță de siguranță față de celelalte persoane care ar putea să fie prezente. Această distanță este de cel puțin 2 metri în perioadele de repaus și de cel puțin 6 metri în perioadele de activitate fizică intensă, pentru a ține cont de faptul că particulele de transpirație ori salivă se pot transmite pe distanțe mult mai mari în acest context.”


Citeşte întreaga ştire: Ce activități sportive în aer liber se pot practica individual și în grupuri de maximum 3 persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.