CE AMENZI AU PRIMIT COMERCIANŢII DE PAŞTI

Echipe mixte, formate din inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Direcţia de Sănătate Publică, au realizat controale în perioada sărbătorilor pascale.

Aceştia au avut drept misiune de a desfăşura acţiuni de control pentru a verifica dacă erau respectate normele de igienă şi sănătate publică şi dacă erau asigurate serviciile specifice sărbătorilor pascale pe raza judeţului Mureş.

Controalele s-au desfăşurat în unităţile de abatorizare, în centrele de sacrificare temporară de miei, în unităţile de producţie, prelucrare, depozitare, comercializare, în unităţile de alimentaţie publică, în unităţile turistice, în pieţele agroalimentare, în târgurile alimentare. De asemenea, acţiuni de control au avut loc şi în trafic.

Potrivit directorului DSVSA Mureş, Vasile Liviu Oprea, în total au fost derulate 343 de acţiuni de verificare, în urma cărora au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 46.800 de lei, 32 de avertismente şi au fost confiscate 167 de kilograme de produse alimentare neconforme în valoare totală de 2932 de lei.

Sursă: www.zi-de-zi.ro