CE AMENZI RISCĂM PENTRU NECURĂŢAREA ZĂPEZII DE PE TROTUARE

Necurăţarea trotuarelor de zăpadă în această perioadă poate aduce amenzi serioase. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, cei care nu respectă aceste prevederi sunt pasibili de amenzi cuprinse între 200 şi 400 de lei, pentru persoanele fizice, şi între 560 şi 1100 de lei, pentru persoanele juridice.

Curăţenia trotuarelor de zăpadă şi gheaţă se execută de câte ori este nevoie, asigurându-se desfundarea rigolelor şi circulaţia pietonilor în condiţii normale şi fără niciun pericol de accidentare a acestora.

Zăpada şi gheaţa trebuie depozitate pe partea carosabilă a străzii la 30 de cm de la bordura trotuarului, lăsând libere gurile de scurgere ale canalului.

Scoaterea pe stradă ori pe trotuar a zăpezii şi gheţii din curţi este interzisă. Acoperişurile, terasele, balcoanele, jgheaburile şi burlanele vor fi curăţate de zăpadă şi ţurţuri de gheaţă, iar jgheaburile, burlanele şi gurile de scurgere se vor desfunda de câte ori este nevoie.

Curăţirea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă se va efectua cu mare grijă pentru a se evita distrugerea sau deteriorarea pavelelor de pe trotuar. La această operaţiune dacă este cazul se vor folosi materiale antiderapante fără conţinut de sare.

Firma prestatoare de servicii va asigura transportul la timp a zăpezii colectate de pe partea carosabilă şi de pe trotuare în locuri special destinate.