CE AU DESCOPERIT POLIŢIŞTII DUPĂ UN ACCIDENT AL UNUI TÂNĂR

Un banal accident rutier din Târgu Mureş, soldat doar cu pagube materiale, s-a transformat într-un dosar penal pentru trei infracţiuni grave. Asta după ce poliţiştii chemaţi la faţa locului au început să facă cercetări şi să-l ia la întrebări pe tânărul care se afla în spatele volanului BMW-ului implicat în accident.

Totul s-a întâmplat marţi după-masa, în jurul orei 15:00, la intersecţia străzilor Doja şi Dezrobirii. Aici, un şofer care conducea un BMW nu a acordat prioritate de trecere unui autobuz care efectua transport în comun în Târgu Mureş.

Deşi a fost vorba doar de un accident cu pagube materiale, şoferul autobuzului a chemat Poliţia, iar oamenii legii au început să-l ia la întrebări pe şoferul BMW-ului înmatriculat în Bulgaria.

„Cei doi conducători auto au fost conduşi la secţie, unde s-a descoperit că numărul de înmnatriculare înscris în certificatul de înmatriculare al autoturismului marca BMW era fals, fiind atribuit altui autoturism. Şi plăcuţele de înmatriculare erau false, iar poliţiştii au descoperit că nici după seria de şasiu nu apărea în baza de date niciun autovehicul”, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Andreaa Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Reprezentanţii IPJ Mureş au precizat că şoferului i s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat, cu numere de înmatriculare false şi pentru uz de fals.

Potrivit unor informaţii neoficiale, numărul de înmatriculare aparşine unui autoturism marca Citroen, iar inclusiv poliţa RCA pe care şoferul a prezentat-o oamenilor legii era falsă, două dintre cifrele de numărul de înmatriculare fiind inversate. Şoferul este un tânăr de 25 de ani din judeţul Vâlcea.