Ce calități caută angajatorii atunci când recrutează un student

Majoritatea companiilor din domeniul IT au un număr mare de angajați care lucrează de acasă. De altfel, aceasta tendință din pandemie se va păstra și după ce situația sanitară nu va mai pune probleme. Actualii angajați își doresc să lucreze în continuare de acasă sau vor să vină la birou doar una sau două zile pe săptămână. Această situație a făcut ca managerii să caute să își extindă echipa, fără să mai fie limitați de spațiul fizic de lucru pe care îl are compania.

„Putem vorbi despre o supraaglomerare a companiilor, într-o direcție bună. În urmă cu doi ani, companiile de IT din vestul țării aveau nevoie de un număr mai mare de angajați, însă erau limitate de numărul de birouri disponibile pe care le aveau. În plus pentru a fi angajat în majoritatea cazurilor trebuia să existe o filială a companiei în orașul tau sau într-unul apropiat. Acum nu mai există această limitare pentru că majoritatea au implementat un sistem de muncă online sau hibrid, prin care în niciuna dintre zile nu sunt toți angajații la birou. Astfel, au scăzut foarte mult costurile și este un mod de lucru pe care atât angajații, cât și o mare parte din angajatori, îl preferă” susține Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

În prezent majoritatea companiilor mari de IT din Timișoara au angajați și din alte județe, pe care îi lasă să lucreze de acasă, fără să fie nevoiți să vină la sediul companiei.

Articolul complet pe economedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.