Ce să iei în considerare înainte de a cumpăra o cameră de supraveghere pentru locuintă

A cumpăra sau a nu cumpăra o camera de supraveghere? Aceasta este întrebarea pe care mulți proprietari și-o pun în timpurile actuale. De exemplu, în 2016 țara noastră avea o rată a omorului de 1,25 la 100.000 de locuitori și se clasifica din păcate, pe locul 7 în Uniunea Europeana dupa rata de omoruri.
Mai mult, România se află printre țările europene fruntașe la tâlhării în locuințe și deși, se află de câțiva ani pe un tren descendent astfel de infracțiuni, românii continuă să fie terorizați de invadarea intimității, furturile ori vătămările corporale suferite chiar în propriile locuințe.
De aceea, este important să iei în considerare achiziționarea unei camere de supraveghere. La ce aspecte trebuie să ții cont înainte de a face cumpărăturile? Iată ideile principale:


1.Calitatea imaginii
Cu cât rezoluția camerelor de supraveghere este mai mare, cu atât mai bună va fi calitatea. Cu toate acestea, acest lucru semnifică că ai nevoie de o cantitate mai mare de spațiu de stocare pentru a înregistra videoclipuri pe timpul zilei. De asemenea, specialiștii sunt de acord ca senzorii de mișcare, obiectivul camerei și algoritmii de procesare a imaginilor înregistrate reprezintă funcții esențiale pentru o imagine cât mai bună și ar trebui să ții cont de ele.
Rezolutiile folosite în 2022 pentru camerele de supraveghere:
2 megapixeli – 1080 Full HD
3 megapiexeli – 2048×1536
4 megapixeli – 2560 (lungime)x1440 (înălțime) oferă calitate a imaginii bună și detaliată
5 megapixeli – are o rezolutie de 3072×1728 (depinde de fabricant) perfectă pentru a recunoaște persoanele în videoclipuri în momentul focalizării.
8 megapixeli – 3840×2160 înseamnă o rezoluție extraordinară perfectă pentru a monitoriza locații de dimensiuni mari.

2.Câmp de vizualizare mare


FOV sau Field of View (câmpul de vizualizare) al camerei este esential când instalezi sisteme de supraveghere în perimetrul personal sau al firmei datorită faptului că acesta dictează ce fel de scenă vei vedea. Acest lucru depinde și de lentilele camerei, împreună cu reglajul lor. De aceea, cu cât este mai larg câmpul de vizualizare, cu atât vei putea surprinde mai mult din imaginea supravegheată. Pentru a obține câmpul de vizualizare dorit poți să cumperi o cameră de supraveghere cu distanță focală corespunzatoare sau să optezi pentru o cameră cu lentile varifocale reglabile care îți vor da posibilitatea de a controla FOV-ul prin reglaje manuale și mai bine, de la distanță.


3.Capacitate de vedere pe timp de noapte


Anumite camere vin cu IR (infraroșu) pentru vedere pe timp de noapte. Când vine vorba de cât de departe văd camerele video pe timp de noapte, există factori care pot afecta această caracteristică. Acești factori includ evaluarea lux și tipul LED-urilor folosite. De asemenea, este recomandată o camera cu 3D-DNR (reducerea efectului de zgomot din imagini), caracteristică ce permite îmbunătațirea imaginilor captate în arii intunecate.


4.Preferi o cameră de supraveghere ușor de instalat?


Preferi o camera pe care să o instalezi singur? Dacă da, camerele de supraveghere wireless sunt super ușor de instalat și configurat deoarece, evident nu sunt implicate cabluri și fire în ecuație. Ușurința instalării camerelor depinde în principal de poziționare și montare. Camerele cu baze magnetice sau suporturi lipicioase sunt ușor de montat, dar pe termen lung, înșurubarea camerei pe perete este o modalitate mai fiabilă.
De asemenea, dacă o cameră de supraveghere are o înclinare bună este destul de posibil să nu necesite o poziționare precisă. Cu toate astea, specialiștii Spy Shop sunt cei mai în măsură să recomande camerele potrivite nevoilor consumatorilor, putând totodată să recomande firme de instalatori profesioniste și care își fac treaba ideal.
Sunt multe aspecte de care ar fi bine să ții cont înainte de a face o achiziție așa de important. De aceea discuțiile cu profesioniștii vor face diferența. De altfel, diferența are loc și în momentul în care instalezi astfel de dispozitive în gospodărie, neavând niciun regret în legătură cu investiția.

Sursă foto: Unsplash.com

2 comentarii la „Ce să iei în considerare înainte de a cumpăra o cameră de supraveghere pentru locuintă

 • 28 martie 2022 la 17:58
  Permalink

  Firmele locale au aceleasi posibilitati sa se promoveze prin intermediul Tirnaveni.ro la fel ca si altele. Iar Tirnaveni.ro are nevoie de publicitatea firmelor locale pentru a supravietui. Acesta este un articol publicitar !

 • 28 martie 2022 la 17:09
  Permalink

  Poate ca era mai bine daca va informati de la o firma care presteaza aceste servicii in Tarnaveni. Va puteau da aceleasi detalii, cel putin.
  Si recomandarea era mai eficienta: ajuta atat firma locala cat si locuitorii din Tarnaveni care puteau sa aleaga pe cineva care ulterior (in caz de interventie), ajunge mai repede la client decat cineva din Timisoara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.