CE SALARIU CÂȘTIGĂ UN PROGRAMATOR LA EMAG

Un angajat care lucrează pentru eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, câştigă cu câteva zeci de procente peste salariul mediu de 3.900 lei de pe piaţa de IT, iar salariile softiştilor din companie ajung până la 10.000 lei, a a declarat la ZF Live Tudor Manea, vicepreşedinte resurse umane şi tehnologie în cadrul eMag.

„Politica noastră de salarizare este ca salariile să fie în linie cu piaţa, poate chiar peste. Un angajat al eMag câştigă cam cu câteva zeci de procente peste salariul mediu de 3.900 lei de pe piaţa de IT. Salariul celor mai buni softişti de la eMag depăşeşte 10.000 de lei“, a spus Manea.

Retailerul online a primit aprobare pentru un ajutor de stat de 6,65 milioane de euro în vederea creării a 200 de noi locuri de muncă în cadrul unui centru de dezvoltare de software – eMAG IT Research, pe care îl va deschide la Bucureşti. EMAG IT Research este controlat în proporţie de 99,98% de Dante International, operatorul retailerului online eMAG.ro. „Statul ne va oferi 6,65 milioane de euro, iar noi vom investi din banii proprii în următorii şapte ani aproape 26 milioane de euro. Banii statului vor fi folosiţi pentru a plăti salariile angajaţilor, suma reprezintă practic 40% din costurile salariale pe doi ani“, a explicat Manea. El a adăugat că pentru acest proiect compania a colaborat cu firma de consultanţă Delloite.

În prezent eMag are 150 de ingineri IT şi urmează să facă recrutări şi din rândul studenţilor care vin la practică în cadrul programului de internship al companiei.

Sursa: Ziarul Financiar