Ce se întâmplă cu salariile din Primărie şi la ce sume s-a ajuns

Primăria municipiului Târnăveni a ajuns la cheltuieli cu salariile de peste 15 milioane de lei lunar. Suma este aproape egală cu încasările lunare ale administraţiei locale ceea ce duce la cheltuirea bugetului local doar pe salarii.

Afirmaţia a fost făcută de primarul Sorin Megheşan cu prilejul ultimei şedinţe a Consiliului Local.

În această situaţie s-a ajuns deoarece salariile din administraţia locală au fost majorate cu coeficientul permis de lege, însă acesta a mai crescut între timp odată creşterea salariului minim pe economie, iar bugetul local nu a mai beneficiat de excedent la fel ca în anii trecuţi. În acest moment nu avem un buget local pe anul 2019, deoarece nu a fost definitivat încă bugetul naţional.

Pentru a nu intra în blocaje şi a se putea realiza şi investiţii în continuare, Primăria trebuie să reducă fie personalul, fie salariile.

De cealalată parte, secretarul municipiului Târnăveni a solicitat Consiliului Local revocarea unei hotărâri din acest an care prevedea plafonarea salariilor la nivelul lunii decembrie 2018, motivaţia fiind că respectiva decizie încalcă principiul neretroactivităţii actului administrativ. Solicitarea a reprezentat doar o formalitate, nefiind discutată sub formă de proiect, însă ar putea fi urmată de un atac în instanţă.

Primarul Sorin Megheşan a afirmat că este posibil ca în luna martie în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, să se discute despre modificări salariale la nivelul administraţiei locale.

Mai jos pot fi văzute care sunt salariile de bază din administraţia locală la data de 30 septembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.