De interes

Cea mai ieftină legumă care scade glicemia

O dietă bine structurată ajută la prevenirea consecinţelor periculoase ale diabetului de tip 2 – pentru profilaxia nivelului ridicat de zahăr din sânge. Este util să mănânci o legumă ieftină, spun oamenii de ştiinţă.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Gezira, ceapa poate fi unul dintre cele mai eficiente alimente pentru scăderea zahărului din sânge. Pe parcursul experimentului, ei au demonstrat că un consum regulat de ceapă, ca parte a unei diete sărace în carbohidraţi, a dus la o reducere semnificativă a nivelului de zahăr din sâng, scrie Rador, citând actualno.com.

La rândul lor, experţii de la OMS, studiind motivele incidenţei scăzute a diabetului în rândul locuitorilor din Pakistan, au ajuns la concluzia că această caracteristică este legată de consumul frecvent de ceapă. Statistic, adulţii pakistanezi mănâncă aproximativ două cepe pe zi. Ceapa crudă este contraindicată în prezenţa gastritei, a ulcerului peptic al stomacului şi a duodenului. Nu numai ceapa proaspătă, ci şi cea prelucrată termic ar trebui exclusă din dietă, dacă a fost efectuată o intervenţie chirurgicală gastrointestinală. În plus, această legumă nu este potrivită pentru cei care suferă de alergii.

Sursa: Iubesc Transilvania