Cea mai mare pictură murală din județul Mureș, de 300 metri neîntrerupți, a fost finalizată

Artist urban IRLO a finalizat pe 4 octombrie una dintre cele mai lungi picturi murale din România, aflată la intersecția străzilor Cutezanței și Înfrățirii din cartierul Tudor Vladimirescu din Târgu Mureș. Inițiată și implementată de 3g HUB (Teatru 3G), co-finanțată de Municipiul Târgu Mureș, în urma concursului pentru proiecte culturale, și susținută de Shopping City Târgu Mureș, lucrarea are peste 300 de metri și este unul dintre cele mai lungi murale neîntrerupte din România și cel mai mare mural din județ.

Graffiti-ul își dorește să contribuie la regenerarea Târgu Mureșului prin integrarea artelor contemporane în oraș și la transformarea acestuia într-un centru urban modern, admirat deopotrivă de rezidenți și de vizitatori.

Pictura murală realizată de IRLO, unul dintre cei mai cunoscuți artiști urbani din România, este doar una dintre inițiativele Shopping City Târgu Mureș pentru comunitate, desfășurate în afara spațiului comercial, în luna octombrie 2020 urmând să fie demarate două proiecte de curățare a orașului și plantare de copaci pentru mărirea spațiului verde și îmbunătățirea calității aerului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.