De interes

Cea mai puternică plantă din lume – Cimbrul

Toate plantele aromatice folosite în bucătărie au proprietăți farmacologice dar cimbrul este una dintre cele mai puternice plante medicinale din lume, spune Dr. Daniela Bușneag, medic homeopat și apifitoterapeut.

De asemenea, precizează că este vorba despre cimbrul care crește spontan, specia Thymus vulgaris și nu despre cel de cultură.

Cimbrul este un antibiotic natural.

Are un impresionant caracter antimicrobian și poate combate un spectru larg de patogeni, acționând inclusiv împotriva ciupercilor și fungilor. Aceste efecte antibiotice se datorează concentrației mari de ulei esențial bogat în compuși volatili.

Util în afecțiuni respiratorii

Întreaga plantă este utilă în afecțiuni respiratorii și poate fi un remediu bun pentru tuse, astm, bronșită sau faringită. Vârfurile înflorite ajută în caz de infecții pectorale, dureri în gât și în caz de răceli.

Potrivit cercetărilor recente, extractele de cimbru bogate în carvacrol și alfa-terpinen au efecte antiinflamatorii și antivirale. De asemenea, contribuie și la subțierea mucusului și au acțiune fluidizantă și expectorantă.

Citeste continuearea pe secretele.com

Sursa: Iubesc Transilvania