De interes

Ceaiul de PELIN – proprietăți și beneficii pentru sănătate

Pelinul este una din cele mai valoroase plante medicinale din fitoterapia românească. Speciile de pelin sunt folosite în întreaga lume în scop terapeutic, fiind renumite pentru proprietățile lor antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatoare.

Frunzele și tulpinile de pelin sunt folosite în medicina tradițională ca tonic amar pentru stimularea poftei de mâncare. Preparatele din pelin au efect coleretic și hepatoprotector.

De aceea sunt recomandate persoanelor cu tulburări gastrointestinale (indigestie, gastrită, dispepsie, flatulență, dureri gastrice, anorexie) și boli de ficat (ficat mărit, hepatită, gastrită, icter).

Pelinul este cunoscut de asemenea pentru proprietățile sale antihelmintice (combate viermii intestinali), antipiretice (scade febra), antibacteriene și insecticide.

Potrivit cercetărilor științifice, pelinul are proprietăți antiulceroase, anticancerigene, neuroprotectoare, antidepresive, analgezice, imunomodulatoare și citotoxice.

Citeste cpntinuarea pe astairomania.ro

Sursa: Iubesc Transilvania