Cel mai mare angajator din Târnăveni își restrânge activitatea

Fabrica de cablaje din Târnăveni a companiei Sumitomo Electric Wiring Systems (SEWS) își restrânge activitatea la Târnăveni.

Conducerea S.C. SEWS-Romania SRL confirma deschiderea unui proces de restructurare si concediere colectiva care afecteaza punctul de lucru din Tarnaveni. Compania va lua in calcul toate optiunile viabile pentru a reduce numarul salariatilor afectati de concedierea colectiva, fiecare situatie va fi analizata individual si acolo unde este posibil se vor oferi locuri de munca in fabricile SEWS din localitatile in care se continua activitatea. “ confirmă compania într-un comunicat către Tirnaveni.ro.

Istoricul companiei Sews a început în România în anul 2000 când a fost deschisă prima fabrică la Deva, unde au lucrat peste 3400 de angajaţi. Ulterior s-au mai deschis fabrici în România, cea de-a doua tot la Deva intitulată Doran cu peste 600 de angajaţi, la Orăştie cu peste 1100 de angajaţi, în Alba Iulia cu peste 1700 de angajaţi şi la Târnăveni unde s-a ajuns de asemenea la peste 1000 de angajați.

Încă din anul 2015 directorul pe România al Sews, Richard Nelson îşi exprima speranţa că angajările se vor putea rezolva la Târnăveni, în caz contrar compania fiind nevoită să reloce producţia în Maroc sau Egipt, unde mai deţinea alte fabrici. În perioada respectivă și la Târnăveni exista o lipsă mare de muncitori.

Foto-2015

One thought on “Cel mai mare angajator din Târnăveni își restrânge activitatea

  • 14 ianuarie 2021 la 16:18
    Permalink

    Rusine pentru salariile de mizerie ale muncitorilor pe când șefi cu 6 s-au 8 ce au salarii extrem de mari și limbajul folosit în această fabrică am lucrat aproape 14 anii în această fabrică pentru un salariu de mizerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.