Cele mai bune 6 platforme gratuite de cursuri online

Dacă lucrați sau studiați de acasă din cauza pandemiei de COVID-19, s ar putea să constatați că aveți mai mult timp liber la dispoziție, deoarece nu puteți să ieșiți din casă și să faceți unele din lucrurile pe care le-ați fi făcut în mod normal.

În acest caz, ați putea profita de timpul liber pentru a dobândi noi competențe. Cursurile online deschise și în masă (Massive open online courses – MOOC) sunt un mijloc excelent de a dobândi competențe și de a lucra la dezvoltarea personală. Multe persoane aleg MOOC pentru a învăța mai multe despre un subiect care îi interesează, pentru a-și perfecționa competențele sau a dobândi altele noi, în domenii variate, de la artă și arheologie romană până la programare de bază.

Fiecare platformă MOOC oferă o gamă largă de cursuri online gratuite, organizate de instituții de învățământ de prestigiu sau de experți în domeniu. Pentru a participa la cursuri nu aveți nevoie decât de un calculator, de conexiune la internet și de câteva ore libere pe săptămână.

Pentru a vă ajuta să alegeți, am întocmit o listă cu cele mai bune 6 platforme MOOC gratuite:

1.   Coursera

Probabil una din cele mai cunoscute platforme MOOC, Coursera oferă sute de cursuri online, în diferite limbi, de la instituții de învățământ acreditate. Este de departe una din platformele MOOC cu cea mai vastă ofertă de cursuri de pe piață. Deși multe MOOC sunt gratuite, veți găsi și cursuri cu plată sau cursuri care sunt gratuite, dar au o taxă pentru certificarea oficială.

2.   edX

Cu peste 2 500 de cursuri online, edX propune peste 30 de subiecte academice, de la medicină până la design. Înființată în 2012 de Harvard și de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, organizația non-profit lucrează în prezent în parteneriat cu instituții renumite din toată lumea.

3.   FutureLearn

Cu o mare varietate de cursuri online gratuite și cu plată, FutureLearn se distinge ca fiind una din platformele cu cel mai mare număr de diplome acreditate acordate. Înființată de prestigioasa Open University, FutureLearn are peste 40 de ani de experiență în învățământul universitar de la distanță și în învățământul online.

4.   Udemy

Cu Udemy, deprinderea de abilități practice și dobândirea de cunoștințe sunt mai ușoare ca niciodată. Fie că vreți să obțineți o promovare, să vă reprofilați sau să demarați propria afacere, Udemy vă va ajuta să dobândiți competențele necesare pentru a reuși.

5.   Saylor

Saylor apelează la profesori acreditați pentru a crea cursuri gratuite și resurse educaționale utile și accesibile permanent și gratuit din peste 15 categorii. După ce iau examenul final, participanții pot descărca certificatul de absolvire.

6.   Khan Academy

Ne-am dorit cu toții la un moment dat să fi fost mai conștiincioși la școală. Khan Academy vă oferă ocazia de a vă completa eventualele lacune sau de a vă reîmprospăta cunoștințele în științe, IT, economie, limbi străine, matematică și istorie.

Eures

One thought on “Cele mai bune 6 platforme gratuite de cursuri online

  • 2 octombrie 2020 la 9:55
    Permalink

    Vasile Moldovan .Aceasta str nu face parte din Tarnaveni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.