Cele mai bune tipuri de ceai și efectul lor asupra sănătății
Diferite tipuri de ceai au efecte diferite asupra sănătății organismului. În funcție de nevoile tale, poți alege un ceai care va afecta pozitiv funcționarea sistemului circulator, nervos și digestiv. Și, de asemenea, unul care are proprietăți bactericide ridicate. Iată care sunt cele mai sănătoase tipuri de ceai.
Ceaiul verde este considerată una dintre cele mai sănătoase băuturi. Poate fi amestecat cu alte ceaiuri, în special ceaiuri albe, precum și cu o varietate de ierburi, flori sau fructe. Consumul regulat de ceai verde are un efect pozitiv asupra organismului, protejează sistemul circulator, reduce riscul de ateroscleroză și nivelul colesterolului.
Băutura poate să normalizeze funcționarea tractului gastrointestinal și să accelereze procesul de ardere a grăsimilor, contribuind astfel la pierderea în greutate. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism, curățându-l și îmbunătățind performanța generală.
Conține o cantitate mare de antioxidanți care reduc riscul de a dezvolta cancer, precum și vitamine, minerale și alte substanțe benefice. Un tip de ceai verde cu proprietăți curative puternice este pudra de matcha, folosită în mod tradițional în ceremonia clasică japoneză a ceaiului.
Ceaiul roșu este excelent pentru pierderea în greutate. De asemenea, este benefic și asupra altor aspecte ale corpului uman. Ceaiul roșu stimulează digestia și promovează arderea grăsimilor și eliminarea accelerata a toxinelor, restabilește funcția ficatului.
Ca și alte ceaiuri, acest tip de băutură protejează și sistemul circulator prin reglarea nivelului de colesterol. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, încetinește procesul de îmbătrânire, îmbunătățește starea pielii, părului și unghiilor. Ceaiul roșu are un puternic efect antibacterian, antiinflamator și antiviral, ajută la afecțiunile cavității bucale și ale tractului respirator.
Ceaiul alb are un gust delicat. Proprietățile benefice fac din ceaiul alb una dintre cele mai sănătoase băuturi. Este o sursă bogată de antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire, previn bolile cardiovasculare și pot preveni cancerul.
Ceaiul alb protejează, de asemenea, sistemul circulator, deoarece reglează nivelul de colesterol din organism. Conține o cantitate relativ mare de cofeină, așa că de obicei revigorează, accelerează metabolismul, stimulează digestia și reduce stresul. Datorită unei căni de ceai alb, poți învinge rapid oboseala. Vei fi mai concentrat și mai energic.
Ceaiul negru tradițional conține o cantitate relativ mare de cofeină, care stimulează sistemul nervos, crește concentrarea, îmbunătățește memoria și are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv.
Are și un efect bactericid, iar consumul regulat de ceai negru fără zahăr protejează sistemul cardiovascular. Efectul antibacterian al acestei băuturi își permite să o utilizezi și pentru uz extern, de exemplu, în lupta împotriva acneei sau a mătreții.